ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

classic Κλασσικό list Λίστα threaded Νήμα
1 μήνυμα Επιλογές
Απάντηση | Νήμα
Ανοίξτε αυτό το μήνυμα σε προβολή νήματος
|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

apofoitoi
Διαχειριστής
ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: enosielke1@gmail.com

                                                                    Αθήνα 01/04/2015ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ     Με μεγάλη επιτυχία έγινε το συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ) από τις 27-29/3/2015 στο Καρπενήσι.
Το συνέδριο τίμησαν με τη παρουσία τους ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρώτος Αντιπρόεδρος κ.Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος, ο β΄ αντιπρόεδρος κ.Κωνσταντίνος   Κουτσόπουλος, ο ταμίας κ.Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης και τα μέλη  του Δ.Σ. κ.Γρηγόριος Ροκαδάκης και κ. Ιωάννης Χρονόπουλος,  ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας κ.Κρητικός Κωνσταντίνος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ.Λάππας Κλεομένης.  Εκ μέρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας παρευρέθη και προσφώνησε ο σύμβουλος εκπαίδευσης κ.Βασιλειάδης Ιωάννης. Χαιρετισμό έστειλε επίσης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν πολλές ανακοινώσεις που αφορούσαν επαγγελματικά θέματα ιατρών όπως επίσης τα φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί, το θέμα της διαφήμισης και τα νομικά προβλήματα που ανακύπτουν στην ενάσκηση των καθηκόντων τους, όπως επίσης τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και άλλα θέματα που έχουν σχέση με την επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των ιατρών
Έγινε διεξοδική συζήτηση από πλευράς όλων των συνέδρων και στα πλαίσια και της εν συνεχεία ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης  Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν:
1) Tην διεκδίκηση των οφειλομένων των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, ιδίως του 10% του υπολοίπου των επισκέψεων των ετών 2012-13-14,
2) Tην ανακοστολόγηση αλλά προς το καλύτερο φυσικά των ιατρικών πράξεων οι οποίες παραμένουν στην ίδια τιμή από το 1991,
3) Tη δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης της επαγγελματικής βάσης με νέες εξετάσεις που πρέπει να κάνουν οι ελευθεροεπαγγελματίες καρδιολόγοι.
4) Ως μείζον θέμα τέθηκε η διεκδίκηση της κοστολόγησης και πληρωμής εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ του ηλεκτροκαρδιογραφήματος το οποίο δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται μέσα στην επίσκεψη  ιδίως μετά την κατά 50%  υποκοστολόγηση της επίσκεψης, από 20€ σε 10€,
5) H διεκδίκηση της απάλειψης του Rebate του 40% λόγω αυτοπαραπομπής, από την στιγμή που θα εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν λόγω αυτοπαραπομπής να υπάρχει οποιοδήποτε Rebate σε εξετάσεις, αφού όλα πλέον θα αναγράφονται βάσει των διεθνών κατευθυντηρίων οδηγιών και των πρωτοκόλλων τα οποία θα εφαρμόζονται και που αυτόματα αυτό θα σημαίνει ότι είναι απόλυτη ανάγκη να γίνουν οι συγκεκριμένες εξετάσεις.
6) Να επαναφερθεί  η δυνατότητα κοινού ιατρείου από ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων.
7) Τέλος από τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να δοθεί το χρονοδιάγραμμα του ελέγχου από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες για να γίνει πλέον ο συμψηφισμός και εκκαθάριση των προηγούμενων ετών για να αποδοθούν τα οφειλόμενα αλλά και να δοθούν τα σωστά εκκαθαριστικά σημειώματα για την εφορία μετά και τον υπολογισμό του ατομικού ορίου ανά πάροχο  για το 2014 που τροποποιεί το Clawback του 2014.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  ΕΕΚΕ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν στη διεξαγωγή του συνεδρίου και να δώσει ραντεβού για το επόμενο ετήσιο συνέδριο του 2016 ευχόμενος να βρει όλους τους καρδιολόγους , τον ιατρικό κόσμο αλλά και όλη την Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα απ’ ότι είναι σήμερα.